vis

Omega vetzuren voor een mooie en gezonde huid

De beste haring komt uit Denemarken

Iedere donderdag koop ik verse vis bij onze viskraam in het dorp. Het echtpaar achter de ‘toonbank’ komt uit Spakenburg. De bakermat van de visserij. In onze korte gesprekken (de rij aan mensen is altijd zo lang, zeker met 1,5 meter afstand) hebben we het regelmatig over de kwaliteit en herkomst van de ‘beste’ vis. Meneer Spakenburg legt het snel even uit;

De ‘allerbeste’ haring wordt gevangen in Denemarken. Dit heeft te maken met de milde temperatuur van het water. Die zilte en zachte smaak van de haring, die hebben we dus te danken aan het ‘Kattegat’. De zee richting Noorwegen en IJsland is veel kouder en hiermee is de haring ook taaier. In de eerste drie weken van oktober heb je de ‘beste’ makreel op de vismarkt. Herkomst Schotland. Volgens de visboer is deze kwaliteit aan vis de beste die je kunt kopen, dus geniet er nog maar even van. En voor de paling, dan is een ‘zoutwaterpaling’ het lekkerst.

Omega 3 onmisbaar voor een mooie huid

Het is belangrijk om de herkomst van producten te herkennen. Alleen zo kan je een goede inschatting maken over de kwaliteit van producten – wat ze kunnen betekenen voor je huid – en waarom ze het verschil maken. Het smeert zo lekker weg of het voelt prettig op de huid, I’m not buying it!

In alles is gradatie en zo ook in natuurlijke huidverzorging. Alleen de kwaliteit in ingrediënten maken het verschil waarom de ene huidverzorging de ander niet is. Een belangrijk component en bouwstof voor een een goede kwaliteit aan huidolie, verzorging of verbetering zijn omega vetzuren. Dit zijn de bouwstenen voor je huid. De onverzadigde vetzuren wel te verstaan. Ze zorgen voor een gladdere, egaler, jonger uitziende huid en een gezondere teint, ongeacht je leeftijd of huidtype. Er zijn elf omegavetzuren en de bekendste zijn;

Omega 3: visolie, lijnzaadolie, walnootolie en chiazaadolie

Omega 6: olijfolie, plantenoliën, linolzuur en passiefruitolie

Omega 9: lijnzaad-, soja-, koolzaad-, pinda- en zonnebloemolie

Omega 3 en 6 zijn essentiële vetzuren. Ze kunnen niet worden aangemaakt door het lichaam en moeten dus door voeding worden aangevuld. Daarna worden ze omgezet in andere verbindingen. Vette vissen zoals; (wilde) zalm, makreel en tonijn zijn uitermate geschikt. Let op; vissen eten veel algen, alleen daardoor hebben vissen veel omega-3.

Pure oliën met omega vetzuren voor de huid.

De beste olijven komen uit de landen rondom de Middellandse Zee. Olijven zijn de basis voor veel huidoliën en rijk aan omega 3 en 6. De producten van Laouta uit Griekenland zijn gemaakt van natuurlijk, lokaal verkregen en vegetarische ingrediënten volgens traditionele Mediterrane recepten zoals; olijfolie, duindoorn, vijgen en Mastiek. Natuurlijke oliën zijn rijk aan omegavetzuren en onmisbaar als beschermer van de huid richting de wintermaanden. Omega 9 ondersteunt en versterkt de omega’s 3 en 6.

RaawbyTrice is specialist in algen, plankton en zeewier

Algen, kelp en zeewier zijn recent toegevoegd aan de lijst van omega vetzuren en wint snel terrein in cosmetica land. RaawbyTrice uit Denemarken is specialist en werkt samen met de grote zeewierboerderijen voor de kust van Noord-Frankrijk. Bretagne staat bekend als de grootste zeewierproducent van Europa. Dankzij een aantal speciale productiegebieden en een uitstekende waterkwaliteit kunnen sommige wieren gecertificeerd worden als biologisch product. Zeewier is rijk aan meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuren. Ze kunnen een rol spelen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en ze zijn goed voor onze hersenen en ogen en voor onze huid. Van oil cleanser tot aan oogserum, de gehele zeegroenten lijn hebben wij in huis om jou te voorzien in alleen het beste uit de zee. Vergeet de Ocean Dew Mist niet!

Vissenhuid als ‘healer’ van brandwonden

En om de kracht van omegavetzuren te onderstrepen hier het laatste nieuws. Dierenartsen in Californië gebruiken het vel van vis om brandwonden te helen. Een methode die zijn oorsprong heeft in Brazilië waar artsen vissenhuid toepaste op tweedegraads verbranding van de huid. De bosbranden in Californië zijn nog steeds niet onder controle. Veel dieren zijn gewond geraakt en ook hier wordt de techniek van de gesteriliseerde vissenhuid veelvuldig toegepast in de dierenklinieken. Het collageen in de vissenhuid versnelt het helingsproces doordat het vocht sneller wordt afgevoerd en daarmee de huid herstelt. Daarnaast werkt het pijnstillend en functioneert het tegelijkertijd als vervangend opperhuid.

Het is bijna donderdag. Ik ben benieuwd of meneer Spakenburg nog wat ‘beauty’ geheimen in petto heeft. Misschien is de vissenhuid wel achterhaald en heeft meneer Spakenburg een beter geheim voor een gezonde en mooie huid. Naturally houd ik jullie op de hoogte.

Meer omega in huidverzorging op onze website;http://getnatural.nl/

Mirjam

Deel dit bericht

Shopping cart

0

No products in the cart.

Return To Shop