Line

Laouta – liefde voor olijven

Wat je van ver haalt is lekker! Zo ook olijven, lekker en gezond en niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Olijfolie komt in diverse smaken en kwaliteiten en is al duizenden jaren verbonden met de beschavingen rondom het Middellandse Zee-gebied. Het gebied waar wij Nederlanders maar al te graag onze zomers doorbrengen.

ITALIANEN EN OLIJFOLIE

Als 17 jarige begon ik (net als zoveel anderen) aan een bijbaantje in de horeca, midden tussen de Italianen. Het was letterlijk een ‘vuurdoop’. La Gondola gelegen in het centrum van Rotterdam, tegenover het Hilton was geen pizzeria maar een RISTORANTE. Lokale specialiteiten uit het zuiden van Italië (geen pizza) werden geserveerd in een chique ambiance met internationale allure. Menig pop/rockband kwamen langs voor of na het optreden. Of de cabaretgezelschappen van het naast gelegen Luxor Theater voor de heerlijke Italiaanse keuken maar ook zeker voor de ambiance. Hier kwam ‘Little Italy’ samen.

BON APPETITO!

De carpaccio van ossenhaas was favoriet onder de klanten. We hadden ook een heerlijke variant met pesto uit de oven maar de klassieke vorm had de voorkeur. Wanneer de carpaccio werd geserveerd kwam er een speciale kom met groen/gele olijfolie mee en 2 citroenen. Deze werden aan tafel in parten gesneden en met natuurlijke bravoure door een van de Italiaanse kelners hoog boven de olijfolie uitgeknepen. Het sap spatte in de olijfolie of in de ogen van de klant, maar dat mocht niet baten. Iedereen wist dat hier stilte op zijn plaats was. De kelner klutste het citroensap met (wederom) veel bombarie door de olijfolie en daarna met vork werd de melange (zonder pitten) ruimschoots over de carpaccio gegoten. Bon appetito!

Olijfolie is cultureel erfgoed in de landen rondom de Middelandse Zee. De top drie wordt al jarenlang gedomineerd door 1. Spanje, 2. Italië en op 3. Griekenland. Het Italiaanse Calabrië staat bekend om zijn hoge kwaliteit aan olijfolie. Maar Italië zit in zwaar weer, de productie stagneert. Op dit moment worden de olijfgaarden geteisterd door een virus (geen corona). Griekenland gaat goed met exportproducten als olijfolie, feta en tomaten.

LAOUTA – GRIEKENLAND

De aanvulling van olijfolie in natuurlijke huidverzorging wint steeds meer terrein. Zo hebben wij een aantal weken geleden een nieuw merk aan onze collectie toegevoegd. Laouta is een kleinschalig familiebedrijf uit Karpathos. De familie heeft een expertise en jarenlange ervaring in landbouw, technologie en natuurlijke huidverzorging. De producten van Laouta zijn gemaakt van natuurlijk, lokaal verkregen en vegetarische ingrediënten volgens traditionele Mediterrane recepten zoals; olijfolie, duindoorn, vijgen en Mastiek. De Beach Body Oils SPF 6, Repair balm, natuurlijke zeep en Mist met SPF 30 factor beschermen je tegen de invloeden van UVA/UVB straling. Daarnaast zijn de body oils heerlijk en veilig in gebruik voor ieder huidtype en voor iedere dag. ‘It smells like Greek Summer ‘!

GECERTIFICEERD ‘I AM GREEN’

Naast de mooie producten heeft Laouta veel aandacht gegeven aan de verpakkingen volgens fairtrade regels. Zo is de Eco fles gemaakt van suikerriet en 100% biogradable. Het draagt het certificaat ‘I am Green’! De handgemaakte producten zijn vrij van parabenen en phenoxyethanol en Cruelty free.

Nieuwsgierig naar onze 100% Eco-beauty producten? Volg ons voor de laatste updates op instagram @getnaturalstore of bezoek onze website; www.getnatural.nl We bring you the best kept secrets out of nature from around the globe to your door!

Mirjam Blad

Deel dit bericht

Shopping cart

0

No products in the cart.

Return To Shop