Salt-Stone9756_V2

Get Natural 0.0 Alcoholvrij

Jullie lezen het goed. Get Natural 0.0 alcoholvrij! En dan hebben wij het niet over een nieuw biermerk, of over het fenomeen Dry January waarbij we 31 dagen ons onthouden van alcohol. Wij kiezen voor een leven lang 0.0 alcoholvrije huidverzorgingsproducten. Je leest het in deze blog!

Met alcohol in je huidverzorgingsproduct, creëer je een nieuw probleem

De marketing van veel cosmeticabedrijven doen je beloven een ‘groene weg’ te bewandelen in ‘natural’ cosmetics. Een leuke verpakking en aantrekkelijke prijs is vaak al voldoende om te geloven dat er wonderen worden verricht. Niets is minder waar. Naast water/aqua is alcohol een (natuurlijke) grondstof die bewerkt (gedenatureerd) wordt toegevoegd aan huidverzorgingsproducten. Met als functie om het crèmepje luchtiger te doen lijken en prettig in gebruik bij het uitsmeren. Soms wel in percentages variërend van 5% tot wel 60%. Wist je dat het hoogste percentage alcohol vooral voorkomt in zonnebrandproducten, met name factor 50? Alcohol in huidverzorgingsproducten brengen geen enkele toevoeging voor je huid! Net als water heeft alcohol vervelende bijwerkingen. Het droogt de huid uit, geeft irritaties, jeuk en het tast direct de bovenste huidlaag aan. Alcohol verdampt onmiddellijk wanneer het in aanraking komt met de huid. Je kunt dus eindeloos blijven smeren met dat beroemde goedje tegen puistjes, het haalt niets uit!

Waarom herkennen wij deze producten dan als prettig?

Een reden waarom wij alcohol als prettig ervaren in huidproducten is; omdat alcohol een cosmetica product lichter maakt in gewicht. De ontvettende werking van alcohol wordt ook als prettig ervaren. Maar het is net zoals met de etiketten op de verpakking van eten, het vraagt wel een zekere basis aan warenkennis om alcohol als zodanig te herkennen op de etiketten van huidverzorgingsproducten.

Alcohol is als volgt te herkennen; SD alcohol, ethanol, ethyl, gedenatureerd, denat, benzyl, isopropyl en methanol alcohol.

Het enige wat deze formules meegeven is een aangenaam, sneldrogend effect wat licht aanvoelt op de huid.

Maar hoe zit het dan met een vette huid en puistjes of acne?

Wij adviseren allereerst te kiezen voor producten die alleen goede (natuurlijke) alcohol bevat. Goede alcohol bestaat ook! Stearyl alcohol, cetearyl alcohol, behenyl alcohol en myristyl alcohol zijn vet alcoholen die van nature voorkomen in dierlijke en plantaardige vetten en oliën. Zij hebben juist als functie om het vocht vast te houden in de huid.

Kushboo Soap combineert gezondheid en schoonheid in een natuurlijke zeep. Voor een onzuivere huid (acne, puistjes, vette huid) is de variant Kushboo Soap – Tea Tree & Poppy Seed erg prettig in gebruik. Tea Tree heeft een bacteriedodende- en antiseptische werking. Reinig in de ochtend en de avond je gezicht met deze milde zeep en verzorg de huid met een voedende crème van Salt & Stone Hydratation Lotion. Scrub de huid 1 x per week met de zachte exfoliant van Alex Carro nooit te hard! Dit is een 100% natuurlijke scrub op basis van fruitzuren, zelfs voor de meest gevoelige huid een uitkomst. Het verwijdert doeltreffend dode huidcellen en verbetert de textuur van de huid door zijn fruitenzymen en plantenextracten. Vaker handen wassen zorgt ook voor vermindering van bacteriën in het gezicht. Het is eigenlijk allemaal heel natuurlijk.

Ben je opzoek naar kwalitatief, hoogwaardige huidverzorgingsproducten? Check dan snel onze website . Get Natural is jouw one-stop shop voor ECO-luxurious Beauty, 0.0 alcoholvrij!

Deel dit bericht

Shopping cart

0

No products in the cart.

Return To Shop