Blog

Fake it, don’t bake it!

Bruin zonder zon wint aan populariteit. Spray tan, tanning oils, glowing oils zijn een verantwoorde en mooie manier om je te verzekeren van ‘A Sunkissed Glow’! Dat mooie kleurtje na een dag op het strand met de ondergaande zon. Wil jij de geheimen weten van een ‘endless glowing summer’? Met 3 jaar kennis en ervaring in organic spray tanning en bijhorende zelfbruiners en oliën, vertel ik alle tips & tricks to Let you Glow!

No Fake Colours!

Amerika was een van de eerste landen waar spray tanning werd toegepast, al sinds de jaren ’60. We kennen het vooral vanuit de body builders wereld en helaas ook van de SLECHTE kwaliteit aan spray tan van de heer Trump. FAKE NEWS en fake colours! Het zijn de beruchte oranje en groene kleurstoffen die zijn toegevoegd waardoor spray tan en zelfbruiners jarenlang impopulair waren. De laatste jaren is de kwaliteit enorm verbeterd en inmiddels zijn ook biologische zelfbruiners en spray tan toegetreden tot de markt. Ik spreek uit eigen parochie want ik ben fan van spray tan en zelfbruiners en werk dagelijks met het prachtige merk Eco Tan by Sonya uit Australië. Gecertificeerd biologisch en erkend door de Organic Food Chain volgens de biologische en biodynamische normen van de Australische regering.

TIP 1:

kies bewust voor een ‘greenbeauty’ zelfbruiner, tanning oil, glowing oil of spray tan. Goed voor jou en goed voor het milieu, dus iedereen is een winnaar.

Een natuurlijke zelfbruiner is niet zo NATUURLIJK!

Om in ‘natuurlijke’ termen te blijven, je moet ‘het kaf van het koren scheiden’. Maar al te vaak lees ik dat een spray tan, spray tan studio of zelfbruiner claimt 100% natuurlijk te zijn. Niets is minder waar. FAKE NEWS! In iedere zelfbruiner of spray tan zit het stofje DHA (Dihydroxyaceton). Ongeacht 100% natuurlijk of niet. Dit stofje wordt gewonnen uit suikerbiet en zorgt voor jouw bruine glow wanneer het in aanraking komt met de aminozuren op je huid. Hoe hoger de gradatie aan DHA, hoe mooier en bruiner van kleur. In de winkels worden vaak percentages tussen de 3 en 5% verkocht. De professionele producten hebben een DHA percentage tussen de 5 en 15%. De zelfbruiners van Eco by Sonya hebben een DHA percentage van 12%.

TIP 2:

Koop een zelfbruiner met een hoog DHA percentage. Wij hebben de winterskin (light/medium), cacao tanning mousse (light/medium) en hempitan (dark) in onze collectie. Voor ieder wat wils!

Hoe zit het met littekens, tatoeages, hormonale invloeden?

Een streeploos resultaat is wat we willen. En deze is binnen handbereik. Er zijn wel factoren die het resultaat kunnen beïnvloeden. Een te droge huid, een huid die veelvuldig transpireert door hormonale werking (medicijn gebruik), littekens, bindweefsel, vitiligo en psoriasis vergroten het risico op strepen en vlekken of witte plekken. Bij vitiligo is de gehele opperhuid verdwenen en heeft een zelfbruiner of spray tan geen enkele invloed. Het kan niet hechten. Tatoeages worden aangetast door UV licht en lopen meer schade op onder een zonnebank of zonlicht. Rosacea en pigment vlekken kunnen wel intenser kleuren door een zelfbruiner of spray tan.

TIP 3:

Meng de zelfbruiner met een dagcrème of bodylotion. Hiermee verminder je de intensivering van de zelfbruiner. In spray tan salons kan de gradatie in activatie van de kleur worden afgestemd op het apparaat. Mits er wordt gesprayd, tailor made.

Goed gereedschap is het halve werk

Het maakt niet uit voor welke variant je kiest, een lotion, crème, body water spray tan of serum. Een goede voorbereiding en goed gereedschap is het halve werk. Er zijn goede accessoires om naar een mooi resultaat toe te werken. Wil je op safe spelen, investeer in TIP 4; een tanning mitt. Dit is een handschoen en zorgt voor een streeploos resultaat. Het beschermt je ook tegen verkleuring aan de binnenkant van je handen.

De voorbereiding

1, Scrub (Pink Himalayan Salt Scrub), scheer en hars je huid de avond voor je de zelfbruiner gaat aanbrengen. Hierna goed HYDRATEREN, dat is de basis voor een langdurige kleur. Gebruik de volgende dag geen zeep producten onder de douche en ook geen bodylotion of olie daarna. De zelfbruiner hecht niet aan een ‘vette’ huid. Dus zorg voor een droge ondergrond.

2. Begin vanaf onderen naar boven te werken. Het is handig om het randje langs de voeten (wat vaak droog is) in te smeren met een klein beetje bodylotion. Hiermee zorg je voor een natuurlijke overgang naar de wreef en verder naar boven.

3. Eindig als laatste met het insmeren van je handen. Heb geduld en geef de zelfbruiner de tijd om goed te drogen. Direct een skinny jeans aantrekken of strak topje kan een afdruk achterlaten.

Stapel de kleur

Na de eerste applicatie heb je binnen 2 tot 8 uur resultaat. Valt de kleur tegen en wil je nog wat donkerder kleuren, dan is STAPELEN het geheim. Smeer opnieuw en de kleur zal intensiveren. Wordt na verloop van tijd de huid craquelé, dan wordt het tijd om te scrubben en van voor af aan te beginnen met opbouwen.

TIP 5

Een mooiste resultaat krijg je bij een gehydrateerde huid. Heb je twee keer de zelfbruiner aangebracht, smeer de derde keer een bodylotion of body oil. De kleur blijft zo langer behouden.

TIP 6 Vlekken verwijderen? DE GOUDEN TIP!

Zijn er toch vlekken ontstaan ergens halverwege. Onthechting van de kleur of vlekken ontstaan vaak als eerste bij de voeten. De Gouden Tip is ‘baking soda’. Een goedje wat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Maak een papje van ‘baking soda’ en breng dat aan op de plekken waar de verkleuring te heftig, of te rommelig is geworden. Ook handig om vlekken in de handen te verwijderen. Daarna verwijderen met een vochtige handdoek.

Behoud je kleur

Hoelang een zelfbruiner blijft zitten, niemand die het weet. Het heeft allemaal te maken met de constitutie van je huid. De stof die je huid een kleurtje geeft, is instabiel en kan slecht tegen warmte en hoge Ph. Zelfbruiners kunnen ook heel snel bacteriële haarden worden. De producten van Eco tan zijn tot een jaar na opening bruikbaar. Is je huid erg alkalisch, heb je je net gewassen met een zeep of zitten er nog zeepresten op je huid, alles kan de kleur beïnvloeden. Ik zeg altijd; het is een dingetje! Oefening baart kunst, vlieguren maken zorgt ervoor dat je leert om te gaan met een zelfbruiner.

Succes, let it Glow!

Mirjam

Deel dit bericht

Shopping cart

0

No products in the cart.

Return To Shop