Ruw

Een mooie huid? Luister naar de seizoenen

Soms wil je huid gewoonweg het niet meer doen. Het is op! De ene huidklacht na de andere stapelt zich op vertelde mijn huidspecialiste. Huh….het niet meer doen, hoezo? Haar antwoord verbaasde mij enigszins. Ik was in geen jaren meer bij een huidspecialiste geweest (verkeerde bezuiniging). En nu was ik hier en kreeg ik dit te horen. Kansloos!

Dit alles speelde zich af in 2018 in de aanloop naar mijn huidbehandeling. Ik had contact opgenomen omdat mijn grauwe en doffe huid bleef aanhouden. De ontpopping van pigmentvlekken bij mijn slapen was verstorend en verontrustend en alles bij elkaar had ik er flink de balen van. Al lange tijd had ik een beauty salon met echte huidtherapeuten op het oog, ik besloot contact op te nemen en de koe bij de horens te vatten. En na twee sessies diepte reiniging en een infuus van pure Vitamine-C was ik weer “zo goed als nieuw”.

Ieder seizoen vraagt om nieuwe huidproducten

Nee dit is geen marketing verhaal. Veel beauty producten zijn na opening nog maar 6 maanden houdbaar. Het vele water (opvulling van het product) brengt schimmels en bacteriën mee die eerder schade dan verrijking van de huid brengen. Een tot nu toe onderbelicht onderwerp is dat je huid mee verandert met de seizoenen van het jaar. Het is net als je eetgedrag. In de zomer hebben we meer trek in fruit, lichte salades en drinken we veel meer water. In de winter heeft je huid vet nodig om je te beschermen tegen de kou en andere weersomstandigheden. Die heerlijke stamppot met stoofvlees en jus heeft een doel. Sneeuw, hagel en regenbuien zorgen voor een forse laag ‘troep’ op de huid. Van dode huidcellen, overgebleven product tot milieuvervuiling. Een doffe en droge huid van het vele binnen zitten vraagt om een grote voorjaarsschoonmaak.

Begin met scrubben

Een lichte scrub met fruitzuren en verzorgend masker zal de huid helpen om die oude winterhuid te verwijderen. Om de huid soepel en gehydrateerd te houden (zowel gezicht als lichaam) raden wij aan drie keer per week te scrubben. Voor het gezicht adviseren wij;

Alex Carro Exfoliating Powder met fruitenzymen. Deze exfoliating powder is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige huid. Fruitenzymen komen voor in ananas, papaja en pompoen en zijn 100% natuurlijke exfoliaters. De enzymen van deze fruitsoorten lossen alleen de loszittende dode huidcellen op. De verbindingen met de cellen laten zij intact. Hierdoor krijg je een mooiere, gladdere huid en indirect ook celvernieuwing.

Voor het lichaam adviseren wij Eco by Sonya Pink Himalayan Salt Scrub. Deze scrub zorgt voor een supergladde huid door een mengsel van de Pink Himalayan (werkt zuiverend) Salt Scrub met citroengras, grapefruit, kokosolie en macadamia-olie. Grapefruit heeft van nature antibacteriële eigenschappen en een hoge gradatie aan Vitamine-C. Dit werkt anti-aging. Deze tube mag zeker niet ontbreken in je assortiment huidverzorging

Go Light!

De dagen worden langer en warmer richting de lente. Tijd om de winterkleding op te ruimen. Zo ook de dikkere crèmes en lagen foundation. Hydrateren blijft belangrijk. Een goed advies is; EET JE WATER!!! Water spoelt direct door het lichaam weg. Bij te weinig water in je lichaam sterven de huidcellen af en ontstaat er veroudering. Hydratatie gaat over het water wat je vasthoudt, niet het water dat je drinkt. Fruit en groenten water bestaat uit moleculen die ook echt de cel binnenkomt. Laten wij nu specialist zijn in natuurlijke huidverzorgingsproducten op basis van fruit, (zee)groenten, specerijen, bloemen en planten. Je zit bij ons op de voorste rij.

Voor de lichte cremes en oliën voor het gezicht adviseren wij:

Raaw by Trice Plankton Enzyme Creme 50 ml op basis van zeewier, kelp en plankton. Biologische zeegroenten zijn de basis van deze luchtige maar zeer voedende crème. Deze krachtige formule helpt de stofwisseling (aanvoer van zuurstof) te versnellen. Bij een gezonde huid (anabolisme) is de opbouw in evenwicht met de afbraak (katabolisme) van de huid. Het functioneren van een goeie cel opbouw, en dus vernieuwing van de huid staat echter met de aanvoer van zuurstof. Het is onontbeerlijk voor de stofwisseling (metabolisme).

Al onze gezichtsoliën zijn 100% natuurlijk, plantaardig en vegan. Favoriet is Alex Carro Balancing Face Oil. Een “natural” boost laat de huid stralen, dofheid verdwijnen en de huid ontspannen. De heerlijke geur van patchouli sluit helemaal aan bij de mooie lente en zomermaanden.

Laouta Beauty Luster Facial Oil is ongelooflijk prachtig in puurheid. Handgemaakt met liefde voor je huid. Luster zit bomvol actieve ingrediënten en antioxidanten uit essentiële vetzuren zoals; squalaan, zonnebloemzaadolie, crambe abyssinica  zaadolie en olijfolie. Naturally voor alle huidtypen en leeftijden.

Vergeet je ogen niet

Knijpen met je ogen is al niet goed maar gaan we automatisch wel doen bij feller licht. Wrijven is ook niet aan te raden. De huid onder de ogen is erg delicaat. Schade is snel gemaakt. Verzorg en voedt je ogen met een olie of creme.

Likami oogcrème is een luxueuze, lichtgewicht oogcrème die voor een instant stralende blik zorgt. Helpt het verminderen van wallen onder de ogen, helpt donkere kringen en opgezwollen huid rond de ogen te reduceren en helpt bij het opvullen van fijne lijntjes.

Raaw by Trice Eye Love Oil is een rijk aan cafeïne en antioxidanten oogserum. De conditie van de huid wordt snel verbeterd. Eye Love vermindert wallen en de verschijning van donkere cirkels onder de ogen. Makkelijk aan te brengen door de roller en handig mee te nemen in de tas. Catch my Eyes!

Zoek een make-up met zowel dekking als bescherming

Lily Lolo is een Brits merk met een professionele geformuleerde range van high-performance producten. Met de hoge kwaliteit minerale make-up en de nieuwste beauty must-haves, creëer je een natuurlijke uitstraling in een handomdraai. De Mineral Foundation van Lily Lolo is gemakkelijk aan te brengen om de gewenste dekking te creëren. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten om de huid ervan te verzekeren dat hij schoon en gezond blijft, maar ook om puistjes en ontstekingen te minimaliseren. Internationaal geprezen om zijn stralende finish, opmerkelijke kracht om te blijven zitten en gewichtloze textuur ongeacht je huidskleur of leeftijd, onze minerale foundation zal ook voor jou werken. Het is geschikt voor de acne en gevoelige huid en heeft een UV-bescherming (SPF15). Met deze foundation kun je zonnen.

Meer natural beauty op onze site www.getnatural.nl Voor alle seizoenen!

Tot snel,

Mirjam Blad | Get Natural

Deel dit bericht

Shopping cart

0

No products in the cart.

Return To Shop