Copy of 93833

Blue Light? Draag zonnebrandcrème

Little Urchin – het verhaal van de kleine zee egel.

Wist je dat zee-egels net als mensen gevoelig zijn voor licht en chemicaliën? Het is zo dat deze kleine en intelligente zee-egels door evolutie hun eigen, natuurlijke zonnebrand bescherming hebben gecreëerd. Zo beschermen zij zichzelf en hun kleintjes tegen de sterke zonnestralen van de Australische zon. Nog een leuk weetje over zee-egels, deze intelligente wezentjes leven meer dan 100 jaar zonder enige biologische tekenen van veroudering te vertonen. Mother NATURE at her best! Kijk, zo zien wij het graag.

Nog niet zo lang geleden zijn wetenschappers begonnen met het onderzoeken van Blue Light (HEV High Energy Visible Light) en het (negatieve) effect op huidveroudering, schade aan ogen en slaapstoornissen. Maar er is goed nieuws voor wie zijn huid wil beschermen tegen Blue Light. De zoektocht naar een oplossing wijst in de richting van de natuurlijke zonnebrandfilters.

Waar vinden we Blue Light?

We weten inmiddels dat krachtige UVA (aging) en UVB (burning) straling mede verantwoordelijk zijn voor huidkanker. Ook weten wij dat zonnebanken slecht is voor de huid en 15 x krachtiger is dan de zon. Of toch niet? Hoe dan ook, ons gedrag om ons dagelijks in te smeren met een SPF factor wint meer terrein. Ook in de wintermaanden en wanneer het bewolkt is. Wat minder bekend is het effect van Blue Light op onze gezondheid. Blue Light vinden we terug in zonnestralen, smartphones, tablets, computers en LED en halogeenlampen. Het licht raakt ons direct en kan ongehinderd doordringen in onze diepere huidlagen. Het beschadigd onze DNA-cellen. Te veel Blue Light kan daardoor leiden tot uitdroging van de huid, rimpels en huidaandoeningen zoals acne en ongelijke pigmentatie zoals ouderdomsvlekken. Het verstoord ons slaappatroon wat weer ongunstig is voor een goede nachtrust en van een goede nachtrust knapt onze huid op.

Natuurlijke zonnebrandfilters

Little Urchin is een van onze laatste merken die wij hebben opgenomen in onze ‘clan’ natural skin & bodycare met als specialisme; zonnebrandlotion. De standaarden zijn hoog voor Little Urchin door de warme, Australische zomers en bedreiging van de koraalriffen. Non-nano zink oxide is het hoofdingrediënt die zelfs veilig is voor de meest gevoelige huid. Antioxidanten zoals; groene thee, komkommer, rozenbottel- en kokosolie en vitamine E zijn natuurlijke beschermers van huidveroudering en dus ook van Blue Light. Naast een Natural Sunscreen SPF30 factor heeft Little Urchin ook een Tinted Natural Sunscreen met SPF30 factor. De Tinted Sunscreen geeft de natuurlijke huidskleur een medium dekking met als resultaat een stralende huidskleur. Little Urchin is 100% plantaardig

Natural Sunscreen SPF 30/ 26,95
Natural Tinted Sunscreen SPF 30/ 29,95

Zinkoxide & titaniumdioxide natuurlijke beschermers tegen Blue Light

Deze mineralen zijn natuurlijke filters van Blue Light en bieden bescherming in de zon, achter je computer of tablet, smartphone of LED verlichting. Ze behoren tot de meest gebruikte, natuurlijke ‘zonnefilters’ op dit moment. Veilig voor je gezondheid en de planeet. De zogeheten breedspectrum filters. Dat wil zeggen dat ze zowel UVA als UVB straling beschermen. Het enige nadeel is; minerale filters laten een ‘witte waas’ achter. Ze bieden echter een geweldige dekking en bescherming van de huid. Sommige merken proberen die ‘witte waas’ te ondervangen door de stoffen in kleine deeltjes te knippen. Dit wordt nanotechnologie genoemd. Echter deze techniek is nogal omstreden en biedt geen goede dekking van de straling. Little Urchin is NON-nano gerelateerd. Er is dus NIET in geknipt! Ondervang die ‘witte waas’ door in de ochtend zonnebrandcrème te vermengen met je dagcrème. Het smeert hierdoor gemakkelijker uit. Goed (in) masseren is ook een manier om de zonnebrandlotion volledig te laten samensmelten met de huid.

#ReefSafeMeSafe

Als het zomerseizoen nadert gooien we vaak onze principes overboord. Smeren met zonnebrandlotion wordt niet vergeten, gelukkig maar! Over de kwaliteit van zonnebrandcrème kunnen we nog wel het een- en ander meegeven. In de meeste traditionele zonnebrandlotions zitten de stoffen OXYBENZONE en OCTINOXATE. Dit zijn de vergiftigde chemicaliën die in het water achterblijf. Zij zijn de grootste milieuvervuilers van onze marine wereld. Heb je een groen hart en draag jij verantwoordelijkheid voor een schonere en betere planeet, voor jou, mij en iedereen CHECK de ingrediëntenlijst van je zonnebrandproducten.

Meer natuurlijke zonnebrandproducten op onze site; http://getnatural.nl/product-category/all/zonbescherming-suncare/

Have A natural Day!

Mirjam Blad | owner Get Natural

Deel dit bericht

Shopping cart

0

No products in the cart.

Return To Shop