ROOM64-04_688-v12-flat-final

Biologische Parfum | Room 64 past iedereen

Wat is jouw lievelingsgeur? Persoonlijk vind ik de geur van basilicum, koffiebonen, eucalyptus en dennenbomen erg aantrekkelijk. Maar ook de geur van rozen, sandalwood en patchouli. Wanneer je iemand in je omgeving vraagt naar zijn of haar favoriete geur, dan wordt er vaak geantwoord; de heerlijke geur van pas gemaaid gras. Herkenbaar? Mijn lijstje omvat alleen natuurlijke geuren en met mij ook velen anderen. Waarom zijn natuurlijke geuren zo veel meer indringender dan de geuren die door een marketingafdeling worden ontwikkeld en naderhand geclassificeerd als mannelijk en/of vrouwelijk? Natuurlijke geuren zijn er toch voor iedereen?

De ‘lekkere geur’ van pas gemaaid gras en 5.000 andere geuren

Het is voorjaar en het gras wordt gemaaid. En daar geniet vrijwel iedereen van. Een Amerikaanse bioloog met als specialisme ziektes bij planten deed onderzoek naar de ‘lekkere geur’ van pas gemaaid gras. Hij ontdekte dat gras net als veel andere planten een organisch stofje produceert zodra het in gevaar is. De alarmbellen gaan af. Deze stoffen worden Green Leaf Volatiles (GLV) genoemd. Je kunt het vergelijken met het uitbreken van angstzweet bij mensen als ze in paniek raken. Dat heeft ook een heel specifieke geur. Helaas geen prettige geur. Gras is eigenlijk heel veel plantjes bij elkaar. Bij het maaien van het gras komen dus heel veel stofjes vrij, daarom kunnen wij deze geur zo goed herkennen.

Daarnaast wordt geur verwerkt en opgeslagen in ons langetermijngeheugen. En de geur van gemaaid gras wordt geassocieerd met zomer, mooi weer, langere dagen en veel zon. Een positieve associatie. Naast pas gemaaid gras, kunnen wij 5.000 geuren direct herkennen, verwerken en associëren met een emotie en/of herinnering. De onderzoeken hiernaar spreken wel elkaar tegen. Maar het getal 5.000 blijkt het meest als uitkomst naar voren te komen.

Room 64 de geur van Hollywood eind jaren ’50

Hoe ruikt Hollywood eind jaren ’50. Picture this; classy cars, chique hotels met palmbomen en piccolo’s voor de deur. Beroemde acteurs, regisseurs en prachtig gestylde dames en heren op Hollywood party’s en het ‘witte scherm’ domineerde de filmindustrie. De oude hotels in de bergen van Hollywood hebben zoveel ‘karakter’. Als muren konden praten. Het mysterieuze en verleidelijke van deze sfeer heeft Raaw byTrice samengebracht in een nieuwe en natuurlijke parfum geur, Room 64. Geschikt voor iedereen.

Room 64 is verkrijgbaar in twee varianten, de Eau de Parfum en Parfum Olie. De Parfum Olie is een 100% Organic Parfum en vrij van alcohol (prettig voor zwangere en voor diegene waar de huid fel reageert op alcohol in cosmetica). Verleidelijk & mysterieus is de geur een mix van patchouli, tabaksblad en bergamot, gemengd met donkere vanille, hints van jasmijn en gerookt berkenhout. Deze delicate parfum olie is gemaakt met kostbare essentiële oliën en kokosolie, gemengd tot in de perfectie. Handig met roll-on neem je deze variant mee in je tas of op reis.

Naast Room 64 hebben wij ook maar direct de heerlijke Blackened Santal opgenomen in onze collectie parfum. Blackened Santal Eau De Parfum is een sensuele en mysterieuze geur. Een verleidelijke combinatie van sandelhout en cederhout, gemengd met pittige kardemom verweven met donkere vanille. Verlicht met een vleugje violet en een delicate hint van iris ruikt de geur licht zwoelend en niet zwaar. Gemaakt met natuurlijke oliën en biologisch riet afgeleide alcohol. Blackened Santal is ook verkrijgbaar in handige roll-on variant. Een prachtig cadeau, voor ieder moment en voor iedereen.

Meer natural beauty is te vinden op onze website www.getnatural.nl

Deel dit bericht

Shopping cart

0

No products in the cart.

Return To Shop